Nakon više od pola godine rada Radne grupe “Zagovarači/ce društvenih promjena”, 11.06. 2014. i 12.06.2014.  planirano je predstavljanje programa “Zagovarači/ce društvenih promjena” i partnerskih organizacija. Uvodničarke konferencije biti će Fedra Idžaković iz Udruženja Prava za sve i Vesna Vukmanić iz Inicijative i civilne akcije (ICVA).

Nakon toga biti će predstavljeni načini utjecaja kroz saradnju sa parlamentima i ministarstvima te mogućnosti za saradnju kroz mehanimam javnih konsultacija. Uvodničarke panela biti će Fedra Idžaković i Mirsada Jahić. Samir Mušović, nezavisni ekspert za reviziju i budžet predstaviti će načine utjecaja na donošenje i usvajanje budžeta.

Drugog dana, 12.06.2014. biti će za javnost predstavljen program Zagovarači/Zagovaračice društvenih promjena te partnerskih organizacija programa. Uvodničarke će biti Fedra Idžaković, Prava za sve i Vesna Vukmanić, Inicijativa i civilna akcija (ICVA).

Nakon uvodnog govora, biće predstavljena platforma za razmjenu informacija i pripremu zagovaračkih akcija pod domenom pzszapromjene.ba. Prezentatorica je Arijana Ćatović, Prava za sve.

U drugom panelu biti će predstavljena saradnja građana/organizacija civilnog društva sa zastupnicama u okviru ovog programa te ideje za budućnost u pogledu ove saradnje.

Uvodničarke su:

Besima Borić, zastupnica i predsjedavajuća Odbora za rad i socijalnu zaštitu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Katica Čerkez, zastupnica i predsjedavajuća Komsije za jednakopravnost spolova Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Hafeza Sabljaković, zastupnica i predsjedavajuća Kluba parlamentarki Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

 

Događaj će se održati u Hotelu Evropa sa početkom od 11.00 sati prvog dana i od 10.00 sati drugog dana.